navigasjon

Jeremiah

Jeremiah sjarmerte meg med sin ubarberte vi-tar-det-som-det-kommer-holdning. Dette var på slutten av 80-tallet i "Klovnevinter", og Jeremiah hadde nok større øyne for en annen mørk skjønnhet, Lena... Likevel ble jeg veldig fascinert over de historier han viklet seg inn i, og også streken og fargene de ble fortalt i. Ulempen er at de nyeste fortellingene er vanskelig å få tak i på norsk. Så hvis du som leser dette har Jeremiah-historier på dansk eller engelsk som du vil selge, så ta kontakt med meg.

Noen facts:

Jeremiah er hovedpersonen i en tegneserie med samme navn. Serien er en post-apokalyptisk fantasi, der kampen mellom det gode og onde er det sentrale. Jeremiah bærer med seg humanistiske verdier som ofte er i konflikt med Kurdys tanker, hans kyniske følgesvenn og nærmeste kamerat. Sammen er de stadig på vei i fra noe eller til noe, og havner opp i de merkeligste situasjoner som de undersøker nærmere. Resultatet blir sjelden som de hadde tenkt.


Hermann Huppen

Hermann Huppen heter han som har skapt Jeremiah. Han ble født 17. juli 1938 i Belgia, og har jobbet som møbeldesigner, tegner og dekoratør, før han slo seg inn på en tegneseriekarriere. Hans samarbeid med tekstforfatter Greg resulterte i seriene "Bernard Prince" og "Comanche". I 1979 startet Huppen på egen hånd med "Jeremiah"-serien, som ble en bestselger på det europeiske markedet helt i fra starten av.


Stripe fra Jeremiah-serien

Han oppnådde også suksess med serien "Tårnene i Maury-skogen", som handler om en omstreifende ridder som leter etter hans forfedres borg i middelalderen.

I det siste ti-året har Huppen arbeidet både med Jeremiah-serien og med mer personlige og uavhengige historier som "Vandisandi", "Caatinga" og "Sarajevo-Tango". I disse arbeidene perfeksjoneres hans dynamiske tegneseriespråk, der han veksler fra tradisjonell penn og blekk til vannfarger. Hupppen har en offisiell siden med mange interessante opplysninger som finnes her.

Jeremiah på norsk:

Nr.: Tittel: Utgitt som:Har:
1 Rovfuglenes natt Serie-album 6 X
2 Ørkenens fribytter Serie-album 22
3 Farmen Serie Spesial 4/85 + Magnum 1/92 X
4 Magikeren Serie Spesial 6/85 + Magnum 7/92 X
5 Evigheten tur-retur Serie Spesial 10/85
6 Sekten Serie Spesial 2/86
7 Afromerika Serie Spesial 5/86 X
8 Forbannelsens sump Serie Spesial 4/87
9 Klovnevinter Serie Spesial 7/87 + Hardcover-album nr. 9 X
10 Boomerang Hardcover-album X
11 Delta Hardcover-album X
12 Julius & Romea Album X
13 Strike Album X
14 Narkokongen Album X
15 Apens søte stank Album X
16 Bare et nummer Album X
17 Vredens druer Annonsert, men ikke utgitt


Kurdy, Jeremiahs venn

Jeremiah
Jeremiah

[ Tilbake ]

__________________________________________________
Denne siden er laget av Ellen Dahl. Sist oppdatert: 03.06.2005